Burgers

Toppings

 • 8 plakken goede bacon
 • 1 grote ui, in ringen gesneden
 • 1 vleestomaat
 • 1 augurk
 • Ijsbergsla

Zet de barbecue klaar en gebruik houtsnippers die extra roken. Dit zorgt ervoor dat je hamburger een lekkere rokerige smaak krijgt. Zorg ervoor dat een deel van de barbecue gloeiend heet kan worden voor de hamburgers en een ander deel minder heet kan zijn voor de bacon. Strooi vlak voordat je de hamburgers gaat bakken wat fleur de sel eroverheen. Bak de hamburgers en de bacon tegelijkertijd en zoals je zelf wil. Zodra je de hamburgers omdraait leg je de cheddar er overheen en dek je de burger af met een stolp, zodat de cheddar goed kan smelten. Zodra de hamburgers en de bacon klaar is, haal je ze van het vuur en laat je ze even rusten.

Stoof de uienringen in een klontje boter met de deksel op de pan voor circa een kwartier. Roer af en toe en neem uit de pan.

Barbecuesaus

Takkeveel werk, maar wel erg lekker.

 • 2 tenen knoflook
 • 1 perssinaasappel
 • 1 grote ui
 • 100 milliliter tomatenpulp
 • 60 gram melasse
 • 60 gram ciderazijn
 • 15 gram acaciahoning
 • 15 gram worchestershire sauce
 • 15 gram kandijsuiker
 • 5 gram gedroogde chiliflakes
 • 5 gram paprikapoeder
 • 5 gram komijnzaad
 • 5 gram zeezout
 • Cayennepeper
 • 2 takjes tijm

Snijd de ui en de knoflook grof. Pers de sinaasappel. Doe de arachideolie in een pan en laat het warm worden. Bak de ui en de knoflook bruin. Zodra je ziet dat het bruin is, voeg de rest van de ingrediënten toe. Breng aan de kook. Zodra het kookt, zet je het vuur zacht en laat je het twintig minuten lang sudderen. Ik blijf meestal roeren om het mixen te helpen. Na de twintig minuten moet je het nog eventjes laten indikken.

In plaats van sinaasappel kun je ook ananassap gebruiken. Citroensap is geen slim idee.