Ingrediënten voor 9 broodjes

  • 425 gram bloem
  • 7 gram droge gist
  • 250 milliliter karnemelk op kamertemperatuur
  • 28 gram ongezouten roomboter in kleine stukjes op kamertemperatuur
  • 12 gram vanillesuiker
  • 8 gram zout
  • 2 eigeel op kamertemperatuur
  • 15 gram sesamzaadjes

Apparatuur

  • Oven
  • Bakplaat

Recept

  • Klop de twee eieren los en meng ze met het karnemelk
  • Leg hier boven op de bloem, het gist en de suiker en roer dit goed door elkaar
  • Zodra het deeg homogeen begint te worden, voeg je het zout toe
  • Kneed voor ongeveer 15 minuten, of totdat je er een dun vliesje van kunt trekken
  • Vet een kom in met een beetje olie en doe het deeg erin
  • Dek het af met vershoudfolie en laat het een uur rijzen, of totdat het deeg is verdubbeld in volume
  • Strooi wat bloem over een werkblad en leg hier het deeg op
  • Verdeel het deeg in 9 gelijke stukken en kneed het deeg na
  • Strooi wat bloem over je handen als het teveel aan je handen plakt
  • Probeer continu envelopjes te vouwen en rol op het einde het broodje op tot een balletje
  • Leg de ballen deeg op een vel bakpapier op een bakplaat
  • Druk de ballen iets plat met de palm van je hand
  • Bedenk met vershoudfolie en laat het wederom rijzen voor anderhalf uur, of totdat het in volume is verdrievoudigd.
  • Warm de oven op 200 graden en klop het resterende ei los
  • Besmeer de deegbollen met water en strooi er sesamzaadjes overheen
  • Je kunt ook eventueel een eigeel met een eetlepel karnemelk mixen en het daarmee besmeren
  • Bak de broodjes in 15 minuten en laat ze afkoelen op een rooster

Gebruik

Voordat je het hamburger broodje gaat gebruiken, snijd je hem doormidden en rooster je deze even kort voor 3 minuten in de oven.